Brzi doručak s batatom

Petak, 29. listopada 2021.

Jesen je uzbudljivo godišnje doba za gurmane. Nakon dozrijevanja na ljetnom suncu, na tanjur nam stižu plodovi puni boja, nutrijenata i energije sunca i pravi su izbor za zdrave obroke.

Za ovaj brzi doručak odlučili smo povezati namirnice i najbolje proizvode s četiri lokalna OPG-a koji se nalaze na policama Međimurskog štacuna. Nastala je zdjelica puna vitamina i okusa, a sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju!

Inspiraciju smo pronašli u plodu koji obilježava svaku jesensku sezonu, batatu. Batat oduševljava svojim slatkasto-orašastim okusom, jedno je od povrća s najviše hranjivih sastojaka na svijetu, a mogućnosti pripreme su mu zaista različite.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Ogulite i skuhajte batat, usitnite ga štapnim mikserom, dodajte malo biljnog mlijeka te sladilo i orašaste plodove po želji. Sve povežite i stavite u zdjelicu.

Smrznute borovnice, grčki jogurt, sjemenke i orašaste plodove dodajte na kraju i dobro zalijte preljevom od borovnica i kakaa. Oni će spojiti jelo i dati mu posebnu notu.

Jesenski plodovi uvijek nas podsjete na tradicionalna, domaća jela. Bez obzira pripremate li doručak po obiteljskom receptu ili u modernoj varijanti, sigurni smo da ćete njihovim okusima i mirisima obogatiti svoj jelovnik.

Počastite se ovakvim zdravim i ukusnim jutrima, dobar tek!

Recept za vas spremaju Eko borovnice Lisjak

Danas iz ponude izdvajamo