Međimurska medica

Med je prirodan proizvod pčela koji sadrži bezbroj vrijednih tvari potrebnih ljudskom organizmu za rast i održavanje imuniteta. Sadrži sve vrste šećera (glukoza, fruktoza) , mineralne tvari, bjelančevine, vitamine, organske kiseline, pelud i prirodne boje, te stoga prirodni med predstavlja najcjelovitiji obrok za ljudski organizam.

Zato su ljudi od davnina dodavanjem pojedinih aromatskih biljaka u med, pokušavali med pretvoriti u ugodan napitak u obliku likera. Okus je naravno ovisio o odabiru same vrste meda, te dodanih aromatskih trava, kao i same osnove mednog likera.

Za osnovu naše ”Međimurske medice” koristimo međimurski bagremov med i našu rakiju ”Međimursku viljamovku” te slobodno možemo reći da time radimo jedinstvenu medicu u svijetu – spajanjem engleske kruške ”Williams” i međimurskog bagremovog meda.

Međimurska Medica – prirodni voćni liker od rakije viljamovke i bagremovog meda, zlatno žute boje, jačina 24%.

17,00 kn143,00 kn
Proizvođač: OPG Petković Nada

Međimurska viljamovka

Ponosni smo što Vam možemo ponuditi našu prirodno odnjegovanu Međimursku Viljamovku, voćnu rakiju, dobivenu na tradicijski način – od proizvodnje samog voća do dobivanja i zriobe destilata. Bez tretiranja kemijskim zaštitnim sredstvima prenijeli smo izrazito aromatičan okus ploda kraljice krušaka  u našu voćnu prirodnu rakiju ”Međimursku Viljamovku”.

Koristimo ovu priliku da vam posebno skrenemo pozornost na naše kruške koje su prirodno rasle na stablu, a opet zarobljene u boci, i to boce s jednom, dvije ili tri kruške, na stalku ili bez.

Kako nam je brend Međimurske Viljamovke od posebnog interesa, dodatno smo se usredotočili na njenu kvalitetu što je rezultiralo mnogim odličjima proteklih godina.

Međimurska Viljamovka – prirodna voćna rakija od krušaka, sorta Žuta viljamovka, jačina 40%.

19,50 kn156,00 kn
Proizvođač: OPG Petković Nada

Međimurska žganica

Šljivovica, ili po međimurski – Žganica, je tradicionalna međimurska rakija od autohtone šljive našeg podneblja ”Bistrice”.

U našem šljiviku osim bistrice zasađene su i ”čačanska rodna”, ”čačanska ljepotica”, ”čačanska rana” i ”valjevka”.

Ručnim branjem šljiva, odvajanjem koštica od ploda, tradicionalnim postupkom pečenja rakije  te obaveznim dugotrajnim odležavanjem rakije u dudovoj bačvi, dobili smo nadaleko poznatu kvalitetnu rakiju šljivovicu.

Međimurska Žganica – prirodna voćna rakija od šljiva, zlatno žute boje, jačina 45%.

17,00 kn130,00 kn
Proizvođač: OPG Petković Nada

Međimurski orehovec

Orehovec je nadaleko poznat gorki liker. Radi se od zelenog oraha s dodatkom raznih ljekovitih i aromatičnih biljaka koje su naši stari koristili za regulaciju želučane kiseline i liječenje različitih crijevnih bolesti.

Zeleni orah svoju najveću ljekovitost doseže u doba berbe do sredine lipnja kada ima malo eteričnog i masnog ulja i puno antibakterijskog djelovanja kod bubrežnih infekcija i upala. Ljuska zelenog oraha ima mnogo vitamina C, pa se koristio za jačanje krvi i probave.

Pije se natašte do 30 ml preventivno.

Prirodni voćni liker od zelenog oraha, zeleno-smeđe boje, jačina 28%.

17,00 kn130,00 kn
Proizvođač: OPG Petković Nada

Međimurski višnjevec

Poznato je da je višnjevec slatki voćni liker koji se dobiva namakanjem višanja u šećeru i rakiji.

Naš se pak odlikuje time što za ”tajni sastojak” ima aroniju koja daje poseban okus nepcu, a sa samo 24% alkohola vrlo je pitko.

Preporučamo konzumirati ohlađeno.

Međimurski Višnjevec – prirodni voćni liker od višnje s dodatkom aronije, tamno crvene boje, jačina 24%.

17,00 kn110,00 kn
Proizvođač: OPG Petković Nada

Tris

Viljamovka, orahovac, medica.

Tris zbog svog jedinstvenog oblika zaslužuje jednu kategoriju samo za sebe. To su posebne boce koje slove za idealan (poslovni) poklon, a istovremeno omogućuju da probate čak tri različite vrste pića!

160,00 kn
Proizvođač: OPG Petković Nada