OPG Igor Hrustek

Proizvodi OPG Hrustek u kratkom opskrbnom lancu:
• Pekmez od haskapa
• Slatki umak
• Superljuti umak
• Ljuti umak

OPG Hrustek iz Male Subotice bavi se uzgojem haskapa (sibirske borovnice). Na 1.8 hektara zemlje zasađeno je 4200 grmova haskapa.
Nasad modre kozokrvine (službeni hrvatski naziv) sastoji se od sljedećih kanadskih sorti: honeybee, aurora, tundra, borealis i indigo gem. Biljka koja potječe sa sjevera Azije, izuzetno otporna na niske temperature, pomalo nalik zvončiću. Dugog je ploda, do 3 cm duljine, mekane vanjske kožice, plavoljubičaste unutrašnjosti. Prerađevine haskapa su zasićene ljubičaste boje. Haskap dozrijeva sredinom svibnja, a grm daje plodove dva do tri tjedna.
Proizvodi koje nude su matični sok, pekmez, slatki umak, te ljuti umaci sa čili papričicama u kombinaciji sa haskapom, osim ljutih umaka rade i ljubičasti senf zanimljiva kombinacija borovnice i gorušice, te začine u kombinaciji sa haskapom.


OIB
64611181872
TELEFON
098/659-952

Proizvodi

Ljuti umak

Ljuti umak kombinacija je haskapa i čili papričica. Koristi se u jelima sa roštilja, paprikašima, kotlovini, gulašu, ide na pizzi, uz meso, a može i kao marinada. Ovaj umak blage je ljutine.

31,20 kn
Proizvođač: OPG Igor Hrustek

Pekmez od haskapa

Pekmez može se koristiti kao namaz, ide uz sladoled, razne deserte, kolače uz umake s crvenim mesom ili vinom i mesom divljači.

31,20 kn
Proizvođač: OPG Igor Hrustek

Slatki umak

Slatki umak napravljen je za deserte, idealan preljev za palačinke, sladoled, kolače i druge slastice.

31,20 kn
Proizvođač: OPG Igor Hrustek

Superljuti umak

Superljuti umak kombinacija je haskapa i habanero čili paprika. Koristi se uz jela sa roštilja, u gulašima, kotlovini, ide uz meso i na pizzu, a može se koristiti i kao marinada. Umak je jako ljut.

35,10 kn
Proizvođač: OPG Igor Hrustek

Kontaktirajte nas