OPG Nenad Preiner

Proizvodi OPG Preiner u kratkom opskrbnom lancu:
• URBAN Cuvee
• Pušipel
• Graševina
• Sauvignon
• Muškat žuti
• Pinot crni
• Silvanac zeleni

Na zelenim brežuljcima poznatog vinarskog područja, Sveti Urban, smjestila se vinarija obitelji Preiner. Ova vinarska obitelj već se dugi niz godina bavi vinogradarskom proizvodnjom i proizvodnjom visokokvalitetnih vina. Do nedavno vinariju je vodio gospodin Darko zajedno sa suprugom Šteficom, ali veliko zanimanje za posao pokazali su sin Nenad i kćer Ljerka koji su ovoj vinariji odlučili dati dašak mladosti i inovativnosti, pa od sada sve vode mlade snage. Nakon preuzimanja, prvo ulaganje bilo je u nove skladišne prostore i punionicu. Za svoja vina osvajali su nagrade na županijskoj razini. Vina Preiner poznata su i u inozemstvu pa tako izvoze vino na područje Hong Konga te se pregovara izvoz u Njemačku. Vinarija posjeduje dostavno vozilo kojim razvoze svoja vina (dostava se vrši utorkom i petkom) kako bi se još više omogućila pristupačnost prema kupcu. Obitelj Preiner jedan je od novijih članova “Hortus Croatiae”, a svi članovi obitelji uključeni su u procese rada u vinogradima. Njihovi vinogradi se prostiru na površini od 5,26 ha poljoprivrednog zemljišta, a tu se uzgajaju razna vina od kojih se nude Graševina, Muškat žuti, Sauvignon i Couvee koji nastaje kao mješavina Graševine, Šipona, Silvanca i Rajnskog rizlinga. O ljubavi prema vinarstvu, ali i ljudskom radu govori i činjenica da imaju vlastiti grb kojeg karakteriziraju dvije boje. Plava boja kao simbol otvorenosti te zelena boja koja predstavlja život, zemlju, ali i iščekivanje dozrijevanja grozda. Marljivost ljudi prikazana je kroz simbol ruke koja predstavlja čovjeka koji prihvaća suradnju onoga što mu je darovano kako bi zaštitio tradiciju i konačni plod zemlje, a to je grozd.


OIB
87956395523
ADRESA
Sveti Urban 275, Sveti Urban, Hrvatska
MOBITEL
098/186 4963
KATEGORIJE
DRUŠTVENE MREŽE

Proizvodi

Graševina

Okus: suho
Sortiment: 100% Graševina

Jedna svježa i vrlo atraktivna Graševina. Bogate voćne arome obogaćene svježim cvjetnim notama daju ovom vinu značajno mjesto na domaćoj vinskoj sceni. Vino je snažnog tijela, u ustima dugotrajno i vrlo harmonično, dobro zaokruženih svih aromatskih i okusnih elemenata koji vinu daju izrazitu pitkost.

56,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Muškat žuti

Okus: suho
Sortiment: 100% Muškat žuti
Vino je vrlo nježne muškatne arome iza koje se krije  svježe i slatkasto vino, dobro harmoniziranih svih sastojaka, vrlo pogodno za vinsku populaciju koja voli slatkasti štih vina. Najpogodnije je ovakvo vino piti uz deserte koji ne smiju biti slađi od vina, tada je doživljaj užitka zajamčen.

56,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Pušipel

Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivni kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera. Karakteristike pitko, svježe i lagano Sljubljivanje svježe ljetno vino uz ribu, bijela mesa, rižota, janjetinu ili u kombinaciji sa međimurskim autohtonim mesom s tiblice i svježim sirom sa vrhnjem. Serviranje 10-12°C

56,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Sauvignon

Okus: suho
Sortiment: 100% Sauvignon
Tipični predstavnik međimurske elite među Sauvignonima. U mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršeni spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog Sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.

56,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Kontaktirajte nas