OPG Nenad Preiner

Proizvodi Vinarije Preiner koji ulaze u kratki opskrbni lanac:
• vino – graševina (suhi, 2017.), sauvignon (suhi, 2017.), muškat (poluslatki, 2017.), cuvee (graševina, šipon, silvanac, rajnski, 0,75 l).

Na zelenim brežuljcima poznatog vinarskog područja, Sveti Urban, smjestila se vinarija obitelji Preiner. Ova vinarska obitelj već se dugi niz godina bavi vinogradarskom proizvodnjom i proizvodnjom visokokvalitetnih vina. Do nedavno ovu vinariju vodio je gospodin Darko zajedno sa suprugom Šteficom, ali veliko zanimanje za ovaj posao pokazali su sin Nenad i kćer Ljerka koji su ovoj vinariji odlučili dati dašak mladosti i inovativnosti, pa od sada sve vode mlade snage. Nakon preuzimanja, prvo ulaganje bilo je u nove skladišne prostore i punionicu. Za svoja vina ova vinarija je osvajala nagrade na županijskoj razini. Vina Preiner poznata su i u inozemstvu pa tako izvoze vino na područje Hong Konga te se pregovara izvoz u Njemačku. Vinarija posjeduje dostavno vozilo kojim razvoze svoja vina (dostava se vrši utorkom i petkom) kako bi se još više omogućila pristupačnost prema kupcu. Obitelj Preiner jedan je od novijih članova “Hortus Croatiae”, a svi članovi obitelji uključeni su u procese rada u vinogradima Njihovi vinogradi se prostiru na površini od 5,26 ha poljoprivrednog zemljišta, a tu se uzgajaju razna vina od kojih se nude graševina, muškat žuti, sauvignon, couvee koji nastaje kao mješavina graševine, šipona, silvanca i rajnskog rizlinga. O ljubavi prema vinarstvu, ali i ljudskom radu govori i činjenica da imaju vlastiti grb kojeg karakteriziraju dvije boje. Plava boja kao simbol otvorenosti, zelena boja predstavlja život, zemlju, ali i iščekivanje dozrijevanja grozda. Marljivost ljudi prikazana je kroz simbol ruke koja predstavlja čovjeka koji prihvaća suradnju onoga što mu je darovano kako bi zaštitio tradiciju i konačni plod zemlje, a to je grozd.


OIB
87956395523
ADRESA
Sveti Urban 275, Sveti Urban, Hrvatska
MOBITEL
098/186 4963
DRUŠTVENE MREŽE

Proizvodi

Graševina

Okus: suho
Sortiment: 100% Graševina
Količina: 0,75 L

Jedna svježa i vrlo atraktivna Graševina, bogate voćne arome obogaćene svježim cvjetnim notama daju ovom vinu značajno mjesto na domaćoj vinskoj sceni. Vino je snažnog tijela, u ustima dugotrajno i vrlo harmonično, dobro zaokruženih svih aromatskih i okusnih elemenata koji ovom vinu daju izrazitu pitkost.

50,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Muškat žuti

Količina: 0,75L
Okus: suho
Sortiment: 100% Muškat žuti

Vino je vrlo nježne muškatne arome iza koje se krije ujedno svježe i slatkasto vino, dobro harmoniziranih svih sastojaka, vrlo pogodno za vinsku populaciju koja voli slatkasti štih vina. Najpogodnije je ovakvo vino piti uz deserte koji ne smiju biti slađi od vina, tada je doživljaj užitka zajamčen.

50,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Pinot crni

Količina: 0,75L

Opis
Svjetlucavo rubinaste boje s mirisom na suho voće ( maline s primjesama ribiza i kupine), Šumskog voća nešto manjeg alkohola. Ima lijepo razvijenu aromu koja dolazi do izražaja starenjem.Okus ovog vina je izrazito dobari užitan, u ustima s primjetnom taninskom strukturom. Voće i ovdje dominira te sukiseline krasno uravnotežene.

Karakteristike
svježe, izrazito vočno na miris i okus uz primjetne tanine

Sljubljivanje
Crni pinot moguće je konzumirati uz sva jela koja se poslužuju sa crvenim mesom (svinjetina, teletina i divljač) sa raznim dodacima kao što je pečeni krumpir ili hajdinska kaša. Može se kombinirati i sa plavom ribom na žaru i šparogama.

Serviranje
14-16°C

60,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Pušipel

Količina: 0,75L

Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena i cvjetnih primjese. Okusom je pun i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao blag. Kiseline su živahne, osvježavajućeg karaktera, što mu daje atraktivni kiselkasti efekt. Izrazito je voćnog karaktera.

Karakteristike
pitko, svježe i lagano

Sljubljivanje
svježe ljetno vino uz ribu, bijela mesa, rižota, janjetinu ili u kombinaciji sa međimurskim autohtonim mesom s tiblice i svježim sirom sa vrhnjem.

Serviranje
10-12°C

50,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Sauvignon

Količina: 0,75L
Okus: suho
Sortiment: 100% Sauvignon

Tipični predstavnik međimurske elite među Sauvignonima, u mirisu dominantna bazga s prilično jasnim utjecajem herbalnih nota, punog tijela koje ostavlja snažan doživljaj nakon ispijanja čaše. Savršen spoj intenzivnog prepoznatljivog međimurskog Sauvignona i vina za zadovoljavanje potreba svakog vinskog znalca.

60,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

URBAN Cuvee

Okus: suho
Sortiment: 100% Cuvee
Količina: 0,75 L

Osnovno vino u ponudi koje je proizvedeno od pomno odabranih sorti vinove loze s područja Međimurja. Ovo bijelo vino krasi svježina u mirisu i okusu, dugotrajnost lijepe voćne arome te određena punoća s kojom je vino dobilo izuzetan sklad. Ljubitelji ovog vina su oni vinski znalci koji vole lagana vina, ugodne svježe arome i dugotrajnog okusa.

45,00 kn
Proizvođač: OPG Nenad Preiner

Kontaktirajte nas