Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić

Proizvodi Vinogradarstva i podrumarstva Tomšić u kratkom opskrbnom lancu:
• Sauvignon
• Muškat žuti
• Zeleni silvanac
• Cabernet Sauvignon
• Evelin, rose pjenušc brut
• Pušipel

Tomšić vinogradarstvo i podrumarstvo obiteljsko je gospodarstvo koje, uz suprugu Tatjanu, vodi gospodin Alojz Tomšić. Samim ulaskom na imanje Tomšić, oduševit ćete se zelenim krajolikom i vinogradima koji se nalaze nekoliko metara od obiteljske kuće. Uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina, obitelj Tomšić započela je prije dvadeset i pet godina. U počecima se proizvodnja bazirala samo na vlastitim potrebama, a krajem devedesetih se krenulo u intenzivnije bavljenje podrumarstvom. Danas vinarija proizvodi ukupno osam sorata vina i dva pjenušca, uz prepoznatljiv stil kojim se najviše pažnje pridaje aromi i nježnom, ali izraženom okusu. Tako na njihovom imanju možete nabaviti sljedeća vina: Sauvignon, Zeleni silvanac, pjenušac Evelin, pjenušac Zlatni zvir, izbornu berbu prosušenih bobica (3,5 dcl), Pušipel, Sauvignon Cabernet, Muškat žuti, Graševina, Rajnski rizling i Chardonnay. U sklopu ovog predivnog imanja nalazi se i kušaonica koja rado prima sve goste. Kako u kušaonicu dolaze mnogobrojne grupe, osigurana je i zakuska gdje se nude autohtone međimurske delicije. Degustacije vina uz narezak primaju se uz prethodnu najavu na broj mobitela: +385 98 1788800 (Tatjana Tomšić) ili na broj telefona 040/ 584-200.


OIB
91312771251
ADRESA
Železna Gora 56, 40312, Štrigova, Hrvatska
TELEFON
040/ 584-200
MOBITEL
+385 98 1788800
KATEGORIJE

Proizvodi

Cabernet Sauvignon

Suho. Snažno vino blage rubin boje s osjetnom aromatikom crnog ribiza i primjesama zelene paprike. U okusu je prisutna fina taninska podloga. Zaobljeno i harmonično vino, lijep prezentant Cabernet Sauvignona sjevernih krajeva.

63,00 kn

Evelin, rose pjenušac brut

Rose Evelin je pjenušac iznimne aromatike, profinjenosti te bogatog i dugotrajnog perlanja. Stvoren je tradicionalnom metodom od sorata Cabernet Sauvignon i Dornfelder. Bojom podsjeća na meso tek dozrelih trešanja, a okusom na šumske jagode i zrelo crno bobičasto voće. Elegantan pjenušac za otmjenije prigode posvećen opernoj divi Evelin Novak.

90,00 kn

Muškat žuti

Poluslatko. Vino lijepog i zavodljivog mirisa slatkastih cvjetnih aroma pomiješanih s primjesama zrelog muškatnog grožđa. Okus je prvenstveno slatkast, ali zbog skladne harmonije sladora i kiselina ovo je vino iznimne svježine, pitkosti i bogatog retrookusa.

56,00 kn

Pušipel

Suho. Izvrsno ugođeno vino s dominacijom herbalnih nota, popraćeno citrusima, mineralnošću i blagom voćnošću. Okusno je zrelo, ali laganijeg karaktera. Pušipel je iznimno pitko i nježno kiselkasto vino s finim osjetom ekstrakta.

56,00 kn

Sauvignon

Suho. Sauvignon je prestižna perjanica vinarije. Mirisom prevladavaju arome bazge, herbalne i pikantne note trave, koprive i jedva čujni tragovi lista rajčice. Okus je nježno pikantan popraćen finim balansom kiselina koje daju izuzetno elegantnu svježinu i postojanost okusa.

56,00 kn

Silvanac zeleni

Suho. Vino naglašeno nježne voćnosti. Dominantni miris svježine kreiraju arome zelene jabuke, limete i herbalne note u tragovima. Blago naglašene kiseline djeluju osvježavajuće i živo, potenciraju pitkost i finoću. Neodoljivo svježe i lagano.

56,00 kn

Kontaktirajte nas