Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić

Proizvodi Vinarije Tomšić koji ulaze u kratki opskrbni lanac:
• vino – sauvignon (suhi, 2017.), muškat žuti (poluslatki, 2017.), zeleni silvanac (poluslatki, 2017.), sauvignon cabernet crni (suhi, 2016.), rose pjenušac (brut, 2015.), graševina (izborna berba, slatki, 2011., pušipel (suhi, 2016.).

Tomšić vinogradarstvo i podrumarstvo obiteljsko je gospodarstvo koje, uz suprugu Tatjanu, vodi gospodin Alojz Tomšić. Samim ulaskom na imanje Tomšić, oduševit ćete se zelenim krajolikom i vinogradima koji se nalaze nekoliko metara od obiteljske kuće. Uzgojem vinove loze i proizvodnjom vina, obitelj Tomšić započela je prije dvadeset i pet godina. U počecima se proizvodnja bazirala samo na vlastitim potrebama, a krajem devedesetih se krenulo u intenzivnije bavljenje podrumarstvom. Danas vinarija proizvodi ukupno osam sorata vina i dva pjenušca, uz prepoznatljiv stil kojim se najviše pažnje pridaje aromi i nježnom, ali izraženom okusu. Tako na njihovom imanju možete nabaviti sljedeća vina: sauvignon, zeleni silvanac, pjenušac Evelin, pjenušac Zlatni zvir, izbornu berbu prosušenih bobica (3,5 dcl), pušipel, sauvignon cabernet, muškat žuti, graševina, rajnski rizling i chardonnay. U sklopu ovog predivnog imanja nalazi se i kušaonica koja rado prima sve goste. Kako u kušaonicu dolaze mnogobrojne grupe, osigurana je i zakuska gdje se nude autohtone međimurske delicije. Degustacije vina uz narezak primaju se uz prethodnu najavu na broj mobitela: +385 98 1788800 (Tatjana Tomšić) ili na broj telefona 040/ 584-200.


OIB
91312771251
ADRESA
Železna Gora 56, 40312, Štrigova, Hrvatska
TELEFON
040/ 584-200
MOBITEL
+385 98 1788800

Proizvodi

Cabernet Sauvignon (suho, 2018.)

Snažno vino blage rubin boje s osjetnom aromatikom crnog ribiza i primjesama zelene paprike. U okusu je prisutna fina taninska podloga. Zaobljeno i harmonično vino, lijep prezentant cabernet sauvignona sjevernih krajeva.

Graševina (izborna berba prosušenih bobica, 2011.)

Vino proizvedeno od prosušenih bobica čiji mošt sadrži najmanje 154° Oechsla. Ovo vino dobiveno je vrlo zahtjevnom berbom koja se prosječno ostvaruje jedanput u deset godina zbog klimatskih prilika. Boja vina izborne berbe prosušenih bobica je zlatnožuta do jantarna, a u okusu dominira obilje neprovrelog šećera i miris plemenite plijesni.

200,00 kn

Graševina (suho, 2019.)

Vino zelenkasto-žute boje, izražene sortne svježine i specifičnog okusa s gorkastim završetkom. Vino srednjeg sadržaja alkohola, nekoliko grama neprovrelog šećera i ugodnih kiselina. Sorta je najzastupljenija bijela sorta u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Mlado (suho, 2019.)

Na svim osjetilnim levelima mladi silvanac zeleni je razigrano, mladenački prpošno, lagano, ekstra pitko, mirisno te naglašeno svježe vino. Daje izdašnu svježinu bogate arome na zelenu jabuku i limetu.

Muškat žuti (poluslatko, 2019.)

Pakiranje od 6 do 12 boca. Moguća prodaja i pojedinačnih boca.

Vino lijepog i zavodljivog mirisa slatkastih cvjetnih aroma pomiješanih s primjesama zrelog muškatnog grožđa. Okus je prvenstveno slatkast, ali zbog skladne harmonije sladora i kiselina ovo je vino iznimne svježine, pitkosti i bogatog retrookusa.

35,00 kn

Pjenušac Evelin (brut, 2018.)

Rose Evelin je pjenušac iznimne aromatike, profinjenosti te bogatog i dugotrajnog perlanja. Stvoren je tradicionalnom metodom od sorata cabernet sauvignon i dornfelder. Bojom podsjeća na meso tek dozrelih trešanja, a okusom na šumske jagode i zrelo crno bobičasto voće. Elegantan pjenušac za otmjenije prigode posvećen opernoj divi Evelin Novak.

Pušipel (suho, 2019.)

Izvrsno ugođeno vino s dominacijom herbalnih nota, popraćeno citrusima, mineralnošću i blagom voćnošću. Okusno je zrelo, ali laganijeg karaktera. Pušipel je iznimno pitko i nježno kiselkasto vino s finim osjetom ekstrakta.

35,00 kn

Sauvignon (suho, 2019.)

Pakiranje od 6 do 12 boca. Moguća prodaja i pojedinačnih boca.

Sauvignon je prestižna perjanica vinarije. Mirisom prevladavaju arome bazge, herbalne i pikantne note trave, koprive i jedva čujni tragovi lista rajčice. Okus je nježno pikantan popraćen finim balansom kiselina koje daju izuzetno elegantnu svježinu i postojanost okusa.

35,00 kn

Silvanac zeleni (poluslatki, 2019.)

Vino naglašeno nježne voćnosti. Dominantni miris svježine kreiraju arome zelene jabuke, limete i herbalne note u tragovima. Blago naglašene kiseline djeluju osvježavajuće i živo, potenciraju pitkost i finoću. Neodoljivo svježe i lagano.

35,00 kn

Kontaktirajte nas