Voćne rakije Petković

Manje smo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi proizvodnjom manjih količina prirodnih voćnih rakija po tradicijskim načinima.
Radimo rakiju Viljamovku (od krušaka sorte ”Žuta viljamovka”)  i rakiju Žganicu (međimurski za šljivovicu – od autohtonih Međimurskih sorti šljiva ”Bistrica”). Proizvodimo i likere po starim receptima i to Orehovec, Višnjevec i Medicu.
Za potrebe naše proizvodnje imamo zasađene voćnjake na oko 1,0 ha krušaka i šljiva. Imamo osnovnu poljoprivrednu mehanizaciju (traktor, pikolica, malčer, viljuškar,  sve potrebne prskalice i manju priručnu mehanizaciju potrebnu za obradu zatravljenih voćnjka.) Za preradu voća u masulj imamo potrebne drobilice, muljače i stroj za odstranjivanje koštica za šljive i višnje. Voće se u PVC bačvama bez doticaja sa zrakom pretvara u masulj potreban za preradu u voćne rakije.  Za samu destilaciju imamo limeni kotao od 120 l na kombinaciju drvo-plin, i veći kotao od 200 l, kombinacija limene konstrukcija i bakrene jezgre, kombinacija drvo-plin s električnom mješalicom.  Za odležavanje rakija i likera služe nam staklene boce kapaciteta 54 l, drvene bačve od 200 l, te inox bačve od 400 l .Kontaktirajte nas